Snabblån med olika namn

Bild på ett telefonsamtalVad menas med snabblån och varför finns det så många olika namn för snabba lån?
Det som är typiskt för dessa lån är att man lånar små belopp som ska återbetalas inom kort tid oftast inom 30 dagar. Ibland kan lån tiden ligga på 90 dagar till exempel om man lånar ett högre belopp. Lånebeloppen sträcker sig ibland upp till 15 000 kronor men ligger oftast mellan 500 och 5 000 kronor. Orsaken till att det finns så många olika namn på denna typ av snabba lån är att namnen baseras på både storlek på lånet och medium för snabblånet.

Mikrolån

Mikrolån är lån som kan tas på små belopp och betalas åter på en kort tid. Mikrolån är också en term som används av institut och organisationer. Mikrolånen har getts i bland annat i tredje världen till människor som vill starta affärsverksamhet. Man kan ställa detta i kontrast till att Almi företagspartner ger Mikrolån upp till belopp under 250 000 kronor.

SMSlån

Smslån är ett litet lån mellan 500 till 5000 kronor som tas med mobiltelefon och sms. Smslånen går fort att ansöka och när man fått bekräftelse så betalas pengarna ut genast. Smslån är den vanligaste termen för alla typer av snabblån även om nästan ingen längre skickar en lån ansökan med ett sms längre.

Mobillån

Mobil lån kan vara det samma som smslån men om man har en smartphone så fyller man i information i ett formulär istället för att skicka ett SMS. Det har också kommit ett antal företag som tagit fram applikationer till smartphones för att kunder ska kunna ta ett snabbt lån.

Online lån

Online lån är det vanligaste sättet att ta ett snabblån från ett smslån företag. Detta beror på att det är lättare att läsa och att skriva framför en dator än en mobilskärm. Svaret på lån ansökan kommer fort och pengarna betalas ut genast.

Internetlån

Internetlån är detsamma som online lån. Både onlinelån och Internet lån har vunnit kraft från att det är så enkelt att jämföra olika lån och att skicka in ansökan