Olika namn på samma typ av snabblån

Kärt barn har många namn sägs det men också denna typ av snabblån har många namn. Här följer några av de termer som används av olika långivande företag för att beskriva samma lån men med olika namn:

  • SMS lån – smslån
  • Mobil lån – mobillån
  • Snabbt lån – snabblån
  • Mikro lån – mikrolån
  • Snabbkrediter
  • Korttidskrediter

Det gemensamma för dessa lån är att de oftast ska betalas tillbaka inom 30 dagar. Dessa lån kan verka lockande om du är i behov av pengar fort men tänk då på att det är ett dyrt sätt att låna pengar på. De flesta långivarna erbjuder nuförtiden kostnadsfria lån första gången du lånar. Det innebär att de inte tar ut någon ränta eller avgift. Säkrast är att jämföra de olika långivarna. Om du har betalat igen ditt lån och vill ansöka om ett nytt lån så tar de olika långivande företagen ut en ränta och eventuell avgift. En annan skillnad är att du nästa gång du behöver ett lån så har du möjlighet att låna mer om du skött din återbetalning.

Även om man ansöker om ett så kallat smslån så sker de flesta lån ansökningarna på företagens hemsidor där man fyller i ett formulär. Det går lika fort och är enklare att fylla i än över en telefon där du ska skicka ett sms. Denna form av snabblån kallas egentligen för Internetlån. Att ansöka om ett Internet lån från företagens hemsida innebär att du kan använda deras kalkylerings exempel för att direkt se vilka kostnader ditt lån får beroende på lånesumma, tid, ränta och avgifter.